Op zaterdag 17 augustus 2019 was het zover: Hans Kazàn & Steven Kazàn traden op tijdens Lowlands. Op het eerste gezicht een aparte combinatie!
Een bijzondere combinatie en de verwachtingen waren hoog, mede door de vele aandacht van de media de afgelopen tijd. Zo werden er tientallen interviews gegeven door Hans & Steven, waaronder in het programma van Eva Jinek afgelopen donderdag. Een leuk interview én vanzelfsprekend goochelden zowel Hans als Steven nog even met Eva.

Gelukkig zijn alle verwachtingen meer dan waargemaakt. De 1200 stoelen tellende zaal zat tot aan de nok toe vol en talloze festivalbezoekers konden er uiteindelijk niet meer bij. Al vanaf het eerste moment hing er een fantastische sfeer. Toen Hans het podium dan ook voor het eerst betrad, volgde een ovationeel applaus, waarbij de complete zaal “Hansie, Hansie!” bleef roepen.

Niet alleen Hans wist met zijn iconische trucs de festivalgangers te vermaken. Ook Steven Kazàn wist het ene na het andere succes te boeken tijdens de show en werd compleet omarmd door alle aanwezigen. Meermaals kwam een staande ovatie van het publiek al tíjdens de show!
Gedurende een applaus wist het publiek zelfs 108dB aan geluid te produceren, wat overeenkomt met het geluid wat men hoort bij een popconcert.

Na afloop van de show volgde een oorverdovende staande ovatie van het publiek. Hans & Steven bleken daarbij nog een verrassend toegift te hebben, waarbij ze op spectaculaire wijze een willekeurig gekozen bekende Nederlander het podium op zouden toveren. In dit geval koos een man uit het publiek Victor Mids… En zo geschiedde.

Niet alleen diverse journalisten, maar ook de festivaldirecteur, heeft van meerdere kanten vernomen dat de show van Hans Kazàn & Steven Kazàn door het publiek is ervaren als één van de beste Lowlands shows ooit. Dat vertelde hij aan VPRO’s 3 voor12.

X