Inmiddels ben ik al weer een dikke 13 jaar ambassadeur van de stichting Kind en Brandwond. De eerste keer dat ik in het brandwondencentrum kwam, staat in mijn geheugen gegrift. Het aanzicht van kinderen wier leven in één klap werd omgegooid raakte mij diep in mijn ziel. Brandwonden zijn pijnlijk en laten blijvende littekens achter. De jonge slachtoffers lijden hieronder. Hun leven lang! Ze worden nagewezen, mensen draaien zich om en staren hen na. Hun littekens gaan vaak dieper dan de huid. Destijds werd ik door Bianca Habing van deze stichting gevraagd ambassadeur te worden en daar heb ik ja op gezegd en er nooit spijt van gekregen. De stichting Kind en Brandwond helpt waar mogelijk kinderen weer onbevangen en gelukkig in het leven te laten staan. Daar draag ik graag aan bij.

Mijn motto is: Het verleden kun je niet veranderen, de toekomst wel.

Littekens van brandwonden zijn helaas blijvend. Belangrijk is hoe je daar vervolgens mee omgaat. Dat bepaalt voor een groot deel het levensgeluk van deze kinderen. Kind en Brandwond helpt hen daarbij. Heel veel professionals en vrijwilligers staan ons daarbij terzijde. Tijdens de vakantieweken samen weer het zwembad in, ook al kijken er mensen naar je littekens. Gewoon weer bij een kampvuur durven staan. Leren omgaan met het feit dat mensen naar je staren omdat je er “anders” uitziet. Om dat alles een plaats te geven en jongeren te helpen weer opgewekt en vol zelfvertrouwen de wereld in te stappen……..daarvoor zijn de activiteiten van Kind en Brandwond noodzakelijk. Wil meer informatie of wil je ons helpen? Ga even naar www.kindenbrandwond.nl

X